2011. március 26., szombat

Kedvenc tavaszi romantikus randihelyem - muffinos nyaklánc

Elég bonyolult név ez egy nyakláncnak, pedig maga az ötlet kézenfekvő volt. Rátaláltam a gyurmás honlapon a Csinálj ékszert tavaszi pályázatára és (majdnem) rögtön beugrott, hogy mit szeretnék. Egy olyan minivilágot, ami tökéletes díszletet adhat egy kezdő szerelmes párnak az ismerkedéshez, romantikus andalgáshoz. Persze, mindezt édes süti csomagolásban. :) Rajzolgatás, aprólékos gyurmázás, sütés és szerelés után elkészült ez a nyaklánc:
Az elején említettem, hogy kézenfekvő volt, mivel is pályázom. Ez pedig azért lehet, mert az inspirációt adó hely a valóságban is létezik (persze nem tökéletesen ebben a formában), méghozzá pár száz méterre tőlem. Ha van kedvetek, akkor csatlakozzatok most hozzám egy virtuális sétára! :)
Középiskolásként kerültem Veszprémbe, egy kis falucskából. A sok-sok év alatt, amit itt töltöttem lassan megismertem minden szegletét. Nem tudnék elképzelni szebb, megfelelőbb helyet a felnőtté váláshoz, mint ez a város. Különösen a szívembe lopta magát a vár alatti, Séd-patak melletti sétány, amihez sok-sok szép emlék fűz. Most egy EU-s pályázat segítségével megújult, remélhetőleg a turisták is felfedezik maguknak, hiszen tökéletes úti cél lehet akár kisgyermekes családoknak is.  Tehát a sétánk kiinduló pontja a vár, amit mindenki ismer, így ezzel nem is untatnék senkit. Onnan lépcsőn leereszkedve jutunk el a patak völgyébe, innentől a Séd hű útitársunk lesz.
Számtalan kényelmes padocska várja a pihenni vágyókat és nem is árt meg-megállni és körbenézni kicsit, mert itt bizony már nyílnak az ibolyák! :)
Mivel egyes részek csak most készültek el, így a növények még nem keltek ki a nagy játszótér körül, de szerintem ez egy gyerkőcöt sem akadályoz meg abban, hogy egy hatalmasat csúszdázzon ezken az óriási példányokon.
Ezután a Séd elkanyarodik a szirt mellett, így mi is erre folytatjuk utunkat.
Elérkezünk a Margit-romokhoz (amit elfelejtettem lefotózni). Itt található egy hihetetlenül ötletes szökőkút, ami még nem üzemel, de izgalmas, hogy a vizét majd hosszasan elvezetik, hidacskákon lehet a padokhoz jutni.

Elhaladunk a vár mellett. Ezt a házat az előtte parkoló old timerrel muszáj volt megörökítenem, egészen sajátos hangulata van.
A patak mentén haladva mögöttünk még látható a vár, de előttünk már felsejlik az emblematikus viadukt is.
Elhaladunk az állatkert bejárata mellett. Balról meredek sziklafalak húzódnak mellettünk. A helyi sziklamászók gyakran edzenek itt. Aztán egy újabb csodás játszótér tárul szemünk elé. Igazi szívecskés ajtajú kemencével, malommal. Ha a gyerekek nem fáradtak el még kellőképpen az első nagy csúszdázásban, itt fel lehet eleveníteni a népmesékben hallottakat.


Átkelve a patakon egy újabb játszótéren találjuk magunkat, ahol egy egész teknős család lakik. :)
Elérkeztünk a célunkhoz, a tavacskához, amit átszelhetünk a rajta átívelő fahídon. Körös-körül pihenőhelyek, árnyékot adó fák. Nincs is ennél tökéletesebb hely egy tavaszi randevúra.

Akinek van kedve megnézheti a kolostort, focizhat egy nagyot a füvön  vagy piknikezhet a "stégen". Az én idegenvezetésem eddig tartott, de számtalan látnivaló van itt még, amit vétek lenne kihagyni. Például Pablo az orrszarvú az állatkertben, a fából készült kilátók az erdőben...
Köszönöm, hogy velem tartottatok és végigolvastátok ezt a maratoni bejegyzést! :):):)

2011. március 25., péntek

Tavaszi muffinok

Sajnos, én nem vagyok az a típusú blogolós lány, aki ha elkészül valami, azt szépen apránként csepegtetve tudja prezentálni. Általában sütök egy nagyobb kupac dolgot és nem bírom ki, hogy még aznap párat fel ne töltsek legalább a Meskára. Egyrészt azért, mert állandó a tépelődésem azzal kapcsolatban, hogy jó-e, tetszik-e másnak is amit készítek, másrészt pedig el szeretném kerülni, hogy másnak is hasonló jusson eszébe és engem érjen a "másolás" vádja.
No, igazából oda szerettem volna kilyukadni, hogy elkészült pár tavaszi muffinos nyaklánc, már a Húsvét előfutáraként és most ezek következnek.
Először egy tavaszi rét "nőtt" a csokis muffinom tetejére és persze a láncra egy átlátszó üveg virágocska is került, mert... mert egyszerűen kellett rá...:)
Aztán egy húsvéti bari gondolta úgy, hogy akkor ő most rátelepedik egy muffinra, mert nincs is annál  jobb hely egy ilyen tejszínhab-bundájú négylábú számára:


Igen, jól látjátok, ő is kapott virágot...muszáj volt, tavasz van!!!! Azt hiszem ez elég kimerítő érv, az indokolatlanul sok virág-használatra. :D

2011. március 24., csütörtök

Fánk sokaság

Új kombinációkat próbálgattam a fánkjaimhoz, ezek sültek ki belőlük. Most, hogy kint ilyen gyönyörű idő lett valahogy minden ékszeremre virágok kívánkoznak. :) Ezekre a láncokra például üvegből:

Ez pedig egy csajos masnis darab:
A sok nyaklánc után egy fánkos gyűrű is készült:

RomANTIKa

Találtam egy csodaszép textilcsipkét és ez adta az ihletet, hogy igazi romantikus hangulatú ékszereket készítsek. Szerintem ezek olyan darabok lettek, amiket bármilyen korosztály viselhet, akár munkahelyre is.
Az első darab már debütált a Meskán. Visszafogott, szolid fekete masnik antik fülialapokon egy-egy üvegcsepp gyönggyel díszítve.

Ez a nyaklánc pedig egy egyszerű inget, felsőt is elegánssá, egyedivé varázsol.

2011. március 21., hétfő

Muffinok - back to basics

Már hiányoztak a csavaros muffinjaim, anno őket készítettem először, így egy kicsit visszatértem az alapokhoz.
Ők kerültek ki mostanában a kezeim közül:








Békakirályfi

Mostanában egy csöppet el vagyok maradva a blogon a publikálással, előbb kerül fel minden a Meskára, anélkül, hogy itt írnék róla. Ezért ma igyekszem mindezt bepótolni. :)
Régi elmaradás ez a Békakirályfis nyaklánc. Olyan lányoknak készült, akik már megunták a várakozást az IGAZIra és tennének egy próbát ezzel a herceggel. Igen-igen, tessék-csak tessék, csókra vár! :) Persze garanciát nem tudok vállalni az átváltozásra, de csodák mindig vannak! :)

Szerintem ez az egész Herceg dolog a Walt Disney mesék hibája. Hamis illúziót keltenek, hogy egyszercsak hipp-hopp belovagol egy fehér lovon (mondjuk Rárón, hát ki máson :)) a szőke, daliás Királyfi és innentől pár leküzdendő nehézség után örökkön-örökké éldegélünk boldogan, néha pedig csudajókat nótázunk közben. :)
Én ezeken a történeteken nőttem fel és rá kellett döbbennem, hogy a "való élet" ennél sokkal prózaibb, kisszerűbb, de ez nem feltétlenül rossz.

2011. március 19., szombat

:D:D:D

Hatalmas meglepetést kaptam! Sanyi hozzám költözött! :)

Dóri, a játékom nyertese küldött nekem egy  ajándék baglyot, ami egyszerűen tündéri. Mióta megkaptam csak nézegetem, annyira cuki. Egyelőre az íróasztalomon, a barkacsokron talált magának faágat (féltem a kulcscsomómra rakni) és jelentem tökéletesen jó cimborák lettek a gyurma-Sanyikkal. Most már egy egész bagolykolóniám van! :)
Nagyon-nagyon KÖSZÖNÖM Dóri! Ígérem szerető gazdija leszek!:)

2011. március 17., csütörtök

Swan

Nem sok időm jut filmezni, de már elég régóta hagyomány nálam, hogy legalább az Oscar legjobb film kategóriájának jelöltjeit megnézem. Hát, ez idén még nem sikerült... A Black Swan volt az első, amit láttam és nagyon jó. Valahogy mindig is a gonoszabb szerepelők fogtak meg a filmekben és nem azért, mert velük tudnék azonosulni, hanem egyszerűen csak izgalmasabbak.

Éppen ezért készítettem el a fekete hattyút nyakláncként:
A film úgy látszik nem csak rám volt nagy hatással (meglepő :) ),  hanem a divatiparra is. Sorra jelennek meg a magazinokban a balettel kapcsolatos anyagok. Az egyik kedvencem ezek közül az orosz Vogue sorozata, gyönyörűek lettek a képek.